fredag 12. juni 2009

Los Angeles - del 2

Da er vi fremme i San Francisco, etter en 582km lang kjøretur fra Los Angeles. Mesteparten er rett fram og paddeflatt, med noen kjærkomne unntak. Men uansett er det spektakulært å følge endringene i terreng, fra ulendt terreng rundt Los Angeles, til paddeflate jordbruksområder, så mer terreng mot San Francisco igjen. Fartsgrensene er 70mph, noe som tilsvarer omtrent 113 km/t, så det går radig! Med matstopp, tissestopp, isstopp og sole-stopp brukte vi 8 timer. Men nå et lite tilbakeblikk fra torsdagen i Los Angeles:

Idag kjørte vi først til Hollywood Boulevard, og hadde tenkt å spasere langs the Walk of Fame, men ble litt skuffet over strøket...Selv om vi fikk sett mange stjerner (på bakken), var det et ganske slitt og fattig strøk... Derfor satte vi fort kursen mot Santa Monica, der vi ramla over en parkeringsplass midt i shoppingstrøket rundt 2nd, 3rd og 4th street. Lina fant seg noen t-skjorter, på tross av at prisnivået på mange av butikkene var rimelig høyt. Etter en lunch på Starbucks spaserte vi ned på stranda, og spaserte langs bølgene bort til «The Santa Monica Pier».

Mens vi var der tittet solen litt fram også, og det ble nesten litt varmt der en stund...! Vi satt på en benk ytterst ute, og så utover det endeløse «Pacific Ocean» mens en kar spilte piano og sang romantiske sanger bak oss. Perfekt :)


I 16-tiden gikk vi tilbake til bilen for å prøve å finne noen «scrapbooking stores», men det viste seg å være vanskelig. Det var rett og slett ingen butikk på den adressen vi hadde funnet. Men det var ikke så galt at det ikke var godt for noe; vi fikk et glimt av «Hollywood»-skiltet (heretter kjent som «LYWOOD»-skiltet).

På vei tilbake til motellet hadde vi tenkt oss innom Costco for å handle litt mat. Det viste seg å være et gigantisk vareutsalg med store pakninger av alt du kan tenke deg. Faktisk fant vi en palle med vann fra Voss!! Når vi gikk til kassen med 35 flasker vann, 4 Calvin Klein-boksere, 12 bagels og 115 zip-poser fant vi ut at dette var en butikk der bare medlemmer av Costco kunne handle. Da var det bare å levere tilbake varene, og kjøre til nærmeste Wallmart. Der fant vi til og med litt kjøttpålegg og ost i skiver! Det skal bli godt med noe annet enn tynne, myke evighets-brødskiver med bringebærsyltetøy og peanøttsmør. Vi spiste opp de siste brødskivene idag tidlig, 4 dager etter vi kjøpte brødet i Las Vegas, og de var like myke som den første dagen!! Det skal bli virkelig godt med gamle, tørre brødskiver når vi kommer hjem!!

Kjøringen i storbyene har jeg virkelig fått taket på, nå skifter jeg filer som en innfødt, og svinger til høyre på rødt lys som om jeg ikke har gjort annet i mitt liv.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vi er Costco medlemmer :)

Liv sa...

Vi følger med dere oppover. Artig å høre alt dere gjør og opplever.
Her skinner sola idag etter flere dager med regn, vind og rundt 10 grader. Det er Sykkylvsdager, så idag har vi vært på Aure og sett på livet og hørt på Åge Alesandersen. Ekornes spanderer konsert på hele bygda:-) Nå skal pappa ha seg en sykkeltur, mens jeg skal slappe av her hjemme.
Såg Anne Marie på Siluett i dag. Hun begynte å jobbe der i går.
Snakket akkurat med Kari, Håkon, Elias, Len og Lydia. Alle gleder seg til dere kommer.
God tur videre. Ser fram til neste "reise brev".
Klem fra mamma Fauske